Kilo vermek istiyorsanız acı biberi böyle yiyin

Posted by

Büyük bir tabak dolusu kalorili yemeği acı biberle yerseniz sonuç olmayacaktır. Uzman, etkinin yalnızca doğru ve dengeli beslenmeye baharatlı yiyecekler eklendiğinde ortaya çıkacağını açıklıyor. Bu durumda önerilen miktar günde 15 gr’dır – zayıflama etkisi için yeterlidir.

Baharatlı sebzenin diğer faydaları

Kapsaisin biberin ne kadar acı olduğunu belirleyen maddedir. Pek çok kişi bu aromatik sebzenin en sıcak kısmının tohumları olduğunu düşünüyor ancak bu doğru değil. Kabuğun içindeki gözenekli beyaz tabaka bibere özel baharatlılığını verir. Biberin lezzetini korumak istiyorsanız ama aynı zamanda çok sıcak bir yemek pişirmek istemiyorsanız, beyazımsı tabakayı hafifçe soyabilir veya tarifte belirtilenden biraz daha az baharatlı ürün ekleyebilirsiniz.

Bu baharatlı yiyecek minimum miktarda yağ (100 g’da 0,2 g), 1,5 g karbonhidrat ve 2 g protein içerir. Bileşimi ayrıca su, lif ve monosakkaritler içerir. Baharatlı sebze ayrıca birçok vitamin ve mineral içerir: A, B, C, E, K ve PP, potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir Ve en iyisi, ürünün 100 gramının sadece 40 kcal içermesidir.

Ayrıca sebzede “mutluluk hormonları” olarak da adlandırılan endorfinler ve kateşinlerin emilimini artıran kuvarsetin bulunur. Bu maddeler kan damarlarını “kötü” kolesterolden korur. Bileşimindeki faydalı maddelerin bu ilginç kombinasyonu sayesinde acı biber birçok faydalı özelliğe sahiptir. Kan dolaşımını iyileştirir, metabolizmayı, beyin aktivitesini harekete geçirir, kan basıncını düşürür, vücudun strese karşı direncini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Son araştırmalar, kırmızı biberlerin yaşam beklentimiz üzerinde faydalı bir etkiye sahip olabileceğini doğrulamaktadır.

Baharatlı ürün safra kesesi ve mide hastalıkları olan kişiler tarafından dikkatli tüketilmelidir. Bu durumda tüketildiğinde sindirim sorunları ve alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Tamamen sağlıklı olsanız bile yemeklerinize çok fazla eklememek en iyisidir. Günde 10-15 gr ile başlayın. Ve kırmızı biberin ana madde değil, yemeklerin tadını daha zengin ve aromatik hale getirecek parlak bir baharat olduğunu unutmayın.

Önemli: Yazı yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerine geçmez! İçinde sağlanan bilgiler kendi kendine ilaç tedavisi için kullanılamaz! Hastalığın ilk belirtilerinde doktora başvurun!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir